پاورپوینت در مورد کاهش و کنترل وزن

پاورپوینت در مورد کاهش و کنترل وزن

 

 

 

 

 

 

 

فرمت فایل : پاورپوینت (لینک دانلود پایین صفحه)

قابل ویرایش

تعداد اسلایدها :96 اسلاید

فهرست مطالب :

تعریف چاقی

شیوع چاقی

عوامل مختلف چاقی

روشهای اندازه گیری چاقی 

تاثیرات جسمی چاقی

تاثیرات روانی چاقی

چاقی موضعی ( شکمی )

انواع رژیمهای غذایی متداول برای کاهش وزن

درمان

رفتار درمانی و اصلاح شیوه زندگی

دارودرمانی

جراحی

 

وزن مطلوب :

وزن مطلوب در مردان :

( ۱۵۰- قد بر حسب سانتیمتر ) * ۱ + ۴۸

وزن مطلوب در زنان :

( ۱۵۰ قد بر حسب سانتیمتر ) * ۰٫۹ + ۴۵

 IBW به دست آمده : + ۱۰% برای جثه بزرگ

ــ ۱۰% برای جثه کوچک

روش محاسبه درصد اضافه وزن :

بعد از محاسبه وزن مطلوب ، درصورتی که وزن بدست آمده ۲۰-۱۰ درصد بیشتر از وزن مطلوب باشد، نیاز به رژیم کاهش وزن است .

درصد اضافه وزن = ۱۰۰* وزن مطلوب وزن فعلی

وزن مطلوب

تعریف اضافه وزن و چاقی :

هرگاه وزن بدن ۱۹-۱۰ درصد بیشتر از وزن مطلوب باشد ، فرد دچار اضافه وزن است .

برای چاقی تعاریف زیادی است ، معمولا افزایش وزن ۲۰ درصد بالاتر از وزن مطلوب فرد چاقی است .

چاقی چگونه اندازه گیری می شود ؟

روشهای بسیار متفاوتی برای اندازه گیری توده چربی بدن ، وجود دارد ، بعضی از آنها مانند شمارش ایزوتوپ پتاسیم ۴۰ و در داخل بدن ، ارزیابی فعال سازی نوترون ، تنها برای تحقیقات علمی تخصصی استفاده می شود و فعلا کاربرد عملی ندارند .

اندازه گیری BMI و محیط  دور کمر ، از معمولترین شاخصها برای تخمین چاقی می باشد .

اندازه دور کمر :

اندازه دور کمر ، به عنوان یک شاخص مفید در چاقی شناخته شده است . در سال ۱۹۹۸ ، پروفسور Mike lean ، از دانشگاه گلاسکو ، نشان داد که دور کمر مساوی یا بیشتر از ۱۰۲ سانتیمتــــــر در مردان و مســــــــاوی یا بیشتر از ۸۸ سانتیمتر در زنان ، مانند BMI بیشتر از ۳۰ ، خطر بیماریهای قلبی عروقی را افزایش می دهد . این به این دلیل است که دور کمر یک معیاراز چربی احشایی شکمی و غیر وابسته به قد یا توده عضلانی است و بنابر این یک شاخص مفید از چربی اضافی بدن و خطر بیماری است .

 BMI  یا شاخص توده بدن چیست؟

BMI ، اندازه گیری اختصاصی از چربی بدن ، انجام نمی دهد ، بلکه وضعیت وزن تام نسبت به قد را تعیین می نماید . گرچه عموما یک تخمین خام از چربی بدن شخص است ولی به عنوان یک استاندارد طلایی برای تعیین چاقی پذیرفته شده است .

BMI بوسیله تقسیم وزن به کیلوگرم بر مجذور قد فرد بر حسب متر بدست می آید .

سطوح چاقی و بیماریهای زمینه ای همراه :

کم وزنی : BMI به عنوان کم وزن در نظر گرفته می شود ، خطر بیماریهای زمینه ای کم است .

وزن طبیعی : BMI بین ۲۴٫۹ ۱۸٫۵

اضافه وزن : BMI بین ۲۹٫۹- ۲۵

 چاقی : BMI بزرگتر یا مساوی ۳۰، که خطر بیماریهای زمینه ای همراه به طور چشمگیری ، افزایش می یابد .

چاقی کشنده : BMI بزرگتر یا مساوی ۴۰

شیوع چاقی

شیوع چاقی در زنان بیشتر از مردان و در زنان سیاهپوست ، نسبت به زنان سفید پوست ، در مردان سیاه پوست با سن متوسط نسبت به مردان سفید پوست هم سن در مردان مرفه نسبت به مردان کم درآمد ( بر خلاف زنان ) نیز شیوع چاقی بیشتر است .

علل چاقی :

ساده ترین علت چاقی ، دریافت انرژی بیش از انرژی مصرفی و مصرف ناکافی انرژی دریافتی است .

آیا ژنها مسئول چاقی هستند ؟

در حال حاضر ۲۵۰ ژن مختلف برای نقش احتمالی در چاقی مورد بررسی است و حدس زده می شود که ۵۰ تا ۸۰ درصد علل چاقی ژنتیک باشد ، به عنوان مثال کمبود لپتین ( هورمونی که در تنظیم چربی بدن و کنتـــرل اشتها دخالت دارد ) .تخمین زده می شود که میزان BMI می تواند ۶۵ درصد به ژنتیک ، ۸ درصد عوامل محیطی مشترک و ۲۷ درصد عوامل محیطی غیر مشترک است .

 

دانلود

پیشگوی اعظم

من از دوران نوجوانی رویایی داشتم! رویای تاسیس یک مکان برای به اشتراک گذاشتن ایده ها و نظرات خودم و همچنین جایی برای دانشجویان و دانش آموزان عزیز که بتوانند تمامی مقالات و جزوات مورد نیاز خودرا از طریق یک سایت مرجع تامین کنند.اکنون،این رویا،godofdoc (خدای داکیومنت) نام دارد D:a

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *