تغذيه ورزشي

تغذيه ورزشي

فرمت فایل :پاورپینت  قابل ویرایش     تعداداسلاید:63

چکیده اطلااعات:

•تغذیه چیست؟ تغذيه علمي است كه از تغيير و تبديل غذا در بدن و شركت مواد مغذي در بافتها بعد از هضم و جذب شان،  عمل مواد مذكور در فعل و انفعالات بيولوژيكي بدن و بالاخره دفع آنها صحبت مي كند.         

 

•تعريف غذا :

    موادي كه ما مي خوريم (هر چیزی که در بدن تولید انرژی کند) غذا نام دارد.

    مواد مغذي موجود در غذا اجزاء شيميايي تشكيل دهنده غذا هستند كه در بدن        

    سه نقش عمده دارند: 

    1) ايجاد انرژي    2) تنظيم اعمال بدن     3)رشد و ترميم بافتهاي بدن

نواع مواد مغذي

•كربوهيدرات ها

•چربي ها                   مواد غذايي اصلي ( درشت مغذی ها)

•پروتئين ها

•املاح(مواد معدنی)

•ويتامين ها

•آب

رژيم غذایی متعادل: رژيمي است كه شامل كليه مواد مغذي ضروري

                          باشد.

•انرژي:

      انرژي غذاها به 3 طريق فراهم مي شود: كربوهيدرات، پروتئين و چربي

•كالري:

      مقدار گرمايي كه دماي يك گرم آب را يك درجه سانتيگراد افزايش مي دهد

•متابوليسم پايه:

      انرژي مورد نياز بدن براي انجام اعمال حياتي پايه مانند نفس كشيدن، گوارش غذا و …

 

•متابوليسم:

      متابوليسم= آنابوليسم + كاتابوليسم

              آنابولیسم

متابولیسم

              کاتابولیسم

v   آنابولیسم ← ذرات شیمیایی غذا به هم پیوسته و مولکول های بزرگ و درشت تر                                  ساخته می شوند (انرژی گیر)

       تبدیل گلوکز ← گلیکوژن         اسید آمینه ← پروتئین

 

v کاتابولیسم ← ملکول های درشت به ذرات ریزتر تبدیل می شود (انرژی زا)

       گلوکز ← 2Ho و 2Co

•كربوهيدراتها و انرژي

•اولين منبع تأمين انرژي تمام اعمال بدن و تمرينات عضلاني

•یگانه منبع سوخت دستگاه عصبی مرکزی

دستگاه گوارش براي استفاده از انرژي شان آنها را به گلوكز تبديل مي كند

•موارد مصرف گلوكز در بدن:

   1- توليد انرژي    2- ذخيره به شكل گليكوژن    3- ذخيره به شكل چربي

•كربوهيدراتهاي مركب (غلات، ميوه هاي مغزدار، سبزيجات و برخي ميوه ها)

      با سرعت كمي به گلوكز تبديل مي شوند

•چربیها و فعالیت بدنی

در شرایط استراحت  انرژی بدن توسط چربیها تأمین می شود

چربیها منبع ثانویه انرژی برای ورزشکاران محسوب می گردند

در تمرینات کوتاه مدت و شدید ←  نقش چربیها به مراتب کمتر است.

در ورزش های طولانی مدت و استقامتی ← ترکیبی از قند و چربی انرژی را تأمین می کند

منبع سوختی مهم در ورزشهای طولانی مدت و هوازی هستند

25-20% کل انرژی ورزشکاران(کمتر از 10% چربی اشباع)

 

•منابع غذایی پروتئینی:

•        1- منابع حيواني :

              گوشت ، مرغ ، ماهي ، تخم مرغ ، شير و لبنيات

•    2- منابع گياهي : غلات و حبوبات ( نان ، برنج ، ماکاروني ، رشته ها، لوبيا ،

                                                          عدس و ماش )

کيفيت پروتئيني حبوبات ( پروتئين گياهي ) پايين تر از انواع        

                                     پروتئين هاي حيواني است

•نقش پروتئین ها

•نقش اصلی: تأمین ساختاربدن ( ماهیچه ها)

                             حفظ و ترمیم بسیاری از بافتها

                             تولید هموگلوبین، هورمون ها ( انسولین، هورمون رشد و …)

                             سیستم ایمنی بدن (آنتی بادی ها)

•نقش ثانویه:  یک منبع انرژی زمانی که: کربوهیدرات و چربی دست یافتنی نباشند                                   یا به اندازه کافی در دسترس نباشند مانند: گرسنگی های شدید، رژیم غذایی کم انرژی و…

ویتامین ها

•ترکیباتی که مقادیر ناچیز آنها برای ادامه حیات، حفظ بهداشت و سلامتی مطلوب و اجرای ورزشی ضروری است وبدن انسان قادر به ساختن آنها نیست.
•به دو دسته تقسیم می شوند:
  1. محلول در آب:C,B
  2. محلول در چربی: A ,D ,E ,K

دانلود

پیشگوی اعظم

من از دوران نوجوانی رویایی داشتم! رویای تاسیس یک مکان برای به اشتراک گذاشتن ایده ها و نظرات خودم و همچنین جایی برای دانشجویان و دانش آموزان عزیز که بتوانند تمامی مقالات و جزوات مورد نیاز خودرا از طریق یک سایت مرجع تامین کنند.اکنون،این رویا،godofdoc (خدای داکیومنت) نام دارد D:a

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *